Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Klaar voor een culinair Belgische zomer?

culinair Belgische

Zon, zwembad, en zéér lekker eten. Wat heb je deze zomer nog meer nodig? Breng deze zomer jouw Belgische culinaire kennis tot een hoger niveau dankzij Fnac!

Belgen dragen niet voor niets de bijnaam 'Bourgondiërs'. Behalve een historische betekenis heeft deze term ook een culinaire waarde. Wij Belgen houden namelijk heel erg van eten! Wanneer de zon begint te schijnen gaat dan ook bij vele Belgen hetzelfde belletje rinkelen: barbecue tijd!

Tijd om vrienden en familie uit te nodigen voor een heerlijk barbecue moment. Maar kom eerst eens langs bij Fnac. We hebben elk type barbecue in de aanbieding. Groot, klein, houtskool of elektrisch… de beste merken en de beste kwaliteit voor een geslaagd grill festijn vind je bij ons. En uiteraard hebben we ook een aantal kookboeken klaarstaan voor de beste barbecue recepten.

En vergeet vooral bijhorende dranken niet. Een origineel aperitief? It's gin o'clock! Laat je begeleiden door de Belgische cocktail expert Manuel Wouters voor de beste gin & tonics. Eerder een bierdrinker? Met 'Bier brouwen voor starters' ben je zo op weg om je eigen Belgisch bier te brouwen.

Wij Belgen zijn uiteraard niet enkel voor een goede barbecue te vinden. De echte Belgische klassiekers scoren altijd. Vraag het aan eender welk persoon van eender welke nationaliteit ter wereld; wie aan België denkt, denkt aan overheerlijke Belgische frietjes en wafels. En om ook deze zomer lekker Belgisch te smullen zonder je huis uit te komen, heeft Fnac de beste friteuses en wafelijzersvoor je klaarstaan.

Over Belgische culinaire klassiekers gesproken: ons land staat eveneens bekend om zijn topkoks. Tover deze zomer de heerlijkste Belgische gerechten op tafel met kookboeken van de bekendste Belgische topchefs. De zomerse kost van Jeroen Meus, de keuken van Sofie Dumont, de kooktips van SOS Piet, je kan ze deze zomer allemaal terugvinden in jouw keuken.

Genieten van heerlijke Belgische gerechten én tegelijk gezond eten? Dat kan! Probeer het populaire keto dieet met 'Keto in 15 minuten' of de reeks 'Nooit meer diëten' van Sandra Bekkari. Dankzij deze recepten voor lekkere en gezonde gerechten geniet je van elk bord zonder dat bikinilijf uit het oog te verliezen!

Kortom, voor al jouw Belgische culinaire hoogtepunten, moet je bij Fnac zijn.


In ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel België samen.

Bistro Belge - Nostalgische restaurants in België

In België zijn nog verschillende tientallen restaurants te vinden waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Vaak zijn ze weinig bekend, en dat is zonde, want dit zijn plekken om te koesteren. Als getuigen van het verleden – want het decor is er de voorbije decennia niet of nauwelijks veranderd – én omdat je er het beste uit grootmoeders keuken kunt eten: eerlijk en puur, hartig en hartelijk. In Bistro Belge vertelt Toni De Coninck het verhaal van deze restaurants en de mensen die er werken. Hij bezocht etablissementen van in West-Vlaanderen (bijvoorbeeld 't Hommelhof in Watou) tot in Luxemburg (bijvoorbeeld Le Moulin Hideux in Noirefontaine) en van in Limburg (bijvoorbeeld Tante Julia in Stevoort) tot in Brussel (bijvoorbeeld Le Taverne du Passage). Hij leerde er over de geschiedenis van plekken en families, en kreeg soms ook een recept mee van een specialiteit die al generaties lang op dezelfde manier wordt bereid.

Liefhebbers van lekker bier en mooie wandelingen, dit boek is voor jullie!

Het boek bevat 40 wandelingen in Belgie?, die uitgekozen zijn omwille van de natuur of ander moois langsheen de route, en niet in het minst omwille van hun eindpunt: elke wandeling brengt je vlakbij een brouwerij of een cafe?/brasserie waar je op adem kunt komen bij het genot van een bijzonder lokaal of artisanaal bier. Zo leidt dit boek je door de mooie omgeving rond Luik naar de abdij van Val Dieu, of door het glooiende Vlaams Brabant naar de brouwerij 3 Fonteinen. Elke Belgische provincie, van Antwerpen tot Luxemburg, komt aan bod. Bij elke wandelroute wordt de nodige informatie gegeven, zoals de moeilijkheidsgraad, de duur, bereikbaarheid met het openbaar vervoer en bezienswaardigheden onderweg. En ook de bieren, van de bittere tot de meer zoete, worden met zorg beschreven volgens hun kleur, neus en smaak. Achteraan in het boek vind je verschillende indexen waarin de wandelingen alfabetisch staan opgesomd volgens vertrekplaats, regio en moeilijkheidsgraad, en waarin ook de bieren alfabetisch gerangschikt zijn.

Een lofzang op de rijke traditie van de Belgische bakcultuur, met recepten van De Panne tot Arlon.

In ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel België samen.

...

Herontdek België met Fnac

Beleef een fantastische zomer in eigen land met onze selectie producten

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/