fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Gaming

Hoe begin je te streamen op Twitch?

Hoe begin je te streamen op Twitch?

Zin om een carrière te starten als streamer van videogames op Twitch?  

Zie je het al helemaal zitten? Hier is een lijstje van het materiaal dat je nodig hebt om te starten:

Hoe de beelden van je games opnemen?

Om je kijkers te tonen hoe en wat je aan het spelen bent hoef je enkel een recording software te installeren op je pc. Je hebt verschillende mogelijkheden. De meest bekende en ook meest gebruikt door het grootste deel van de live streamers zijn OBS Studio en XSplit.Met deze programma's kan je verschillende elementen combineren die getoond zullen worden tijdens je live stream, dus wanneer je begint te 'Twitchen'.

En op je console?

Wil je je games streamen op PlayStation 4? Dat kan meteen vanaf de Twitch-app op PlayStation. Voor het geluid heeft de PlayStation 4 geen adapter nodig. Je kan je hoofdtelefoon met microfoon direct aansluiten op de controller.

Om je games op Nintendo Switch te streamen heb je een video-acquisitie behuizing nodig. Deze heb je nodig om de beelden van wat er op je Switch gebeurt op je pc te weergeven, want jammer genoeg kan je met je Nintendo Switch niet meteen live streamen vanaf je spelconsole.

Wil je je Xbox One-games streamen? Dat kan je rechtstreeks vanaf je Twitch-app op de console doen. Ook belangrijk: je hebt hier een adapter nodig om je hoofdtelefoon aan te sluiten aan je Xbox One.

Als een pro streamen?

Als je zoals een échte pro wilt streamen, kan je kiezen voor een groene achtergrond zodat je een gepersonaliseerde achtergrond kunt toevoegen aan je livestream. En als je het écht perfect wilt doen hebben we nog één tip : de Elgato Stream Deck XL, een dashboard waarmee je je streams gemakkelijk beheert. Superhandig!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/