fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Strips

Alack Sinner: Het leven is geen stripverhaal, baby - Bundeling van een rauwe klassieker

Alack Sinner: Het leven is geen stripverhaal, baby
Met een wikkel met daarop de tekst 'Dé inspiratiebron voor Sin City en Blacksad', tracht uitgeverij Sherpa de huidige generatie striplezers warm te maken voor dit oudje. In het voorwoord geeft ze zelfs toe dat deze reeks dateert 'uit een grijs verleden'. Maar tegelijk heeft ze alle redenen om het her uit te brengen.
En wel hierom: Alack Sinner is sinds 1975 een klassieker. Wereldwijd. Een reeks die bovendien heel wat andere stripmakers inspireerde. Scenarist Carlos Sampayo en tekenaar José Muñoz werden niet voor niets de bluesartiesten van het beeldverhaal genoemd. Hun personages stonden ervoor bekend zich van het papier los te weken, echte mensen te zijn.
Met Alack Sinner zetten de Argentijnen zich écht op de kaart. Een ex-flik en privédetective die zowel hardboiled is als dat ie zacht van inborst en empatisch is.

Zijn verhaal begint wanneer hij zich openlijk verzet tegen de machtsgeilheid waarmee het politiekorps zich voortbeweegt doorheen de New Yorkse wijken en minderheidsgroepen viseert. Maar niets is zwartwit, zelfs niet de minderheidsgroepen die er vaak eenzelfde enge mening op nahouden. En dan vecht Sinner ook nog eens tegen zichzelf. Autobiografisch wordt het wanneer beide auteurs zichzelf opvoeren in het eerste verhaal (van 6), Het leven is geen stripverhaal, baby. Toch even dit: Muñoz' expressie en rauwe zwartwit-stijl is niet voor iedereen weggelegd. Een uitgave voor -zoals dat heet- 'gevorderden'. 

Titel : Alack Sinner: Het leven is geen stripverhaal, baby
Auteur : Carlos Sampayo & José Muñoz
Uitgever : Sherpa
ISBN : 9789089881656
Verschijningsdatum : september 2018


...

Het leven is geen stripverhaal, baby - gekartonneerd - José Munoz, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 1, Het leven is geen stripverhaal, baby, José Munoz". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/