fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Strips

Buck: de eerste mens op aarde - Kleurrijk Vlaams debuut

Buck: de eerste mens op aarde

 Zijn naam? Buck. Met een ferme klap belandt de hagelwitte man op aarde rond 4.000 voor Christus. Alles is nieuw. Hij leert nieuwe woordjes, vindt oorlogstuig uit en begrijpt eindelijk waar dat ding tussen zijn benen voor dient. Kortom: de mensheid staat aan de vooravond van grootste dingen…


Buck is een opvallend debuut. Kleurrijk, speels, cynisch bij momenten, poëtisch op andere. Maar tussen de regels door vormt dit verhaal ook een aanklacht op het grootste gevaar van de mensheid: het ego. En zo dankt Buck de dikbil dat hij zijn mals vlees tot grote proporties laat uitgroeien, vraagt hij zich af of de vlinder echt wel weet dat zijn doel er uit bestaat de eerste mens verstoring te brengen of wordt getoond hoe de weerspiegeling in het water de belangrijkste ontdekking is die hij ooit zal doen: zichzelf (zien). Door zowel dodo's en dinosauriërs in één tijdperk naast waterbuffels en spreeuwen te plaatsen, en hem tot een onzichtbare en onhoorbare God te plaatsen, lijkt het wel wel alsof auteur Frederik Van den Stock een vinger opsteekt naar het Christendom of de Godenverering. Niettemin: 'Bedankt, vader', zegt hij op zeker moment.
Oftewel: hoe je met de eerste mens op onze planeet een verhaal brengt over de hele mensheid.

Passeren vervolg in en rottempo: het schrift, (visionaire) kunst, geld, wiskunde, bommen die de hele mensheid kunnen uitroeien en menselijke wetmatigheden, zoals de armen onderdrukken, de rijken de loop van de geschiedenis te laten bepalen. Een erg knap debuut, deze Buck. En wat een heerlijk kleurenpalet.

Titel : Buck: de eerste mens op aarde
Auteur : Frederik Van den Stock
Uitgever : Oogachtend
ISBN : 9789492672155
Verschijningsdatum : mei 2019


...

Buck - paperback - Frederik Van Den Stock, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: de eerste man op aarde, Buck, Frederik Van Den Stock". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/