fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Strips

Losse eindjes - Ter plekke verzonnen one-shot

Losse eindjes
Wat een pareltje, dit boek. Zo'n 130 pagina's volg je de avonturen van de wat corpulente roodharige Thibault. Een jongeman die in zijn leven weliswaar alles mijdt wat naar avontuur ruikt, maar er niettemin tot aan zijn hoofd zal inzitten nadat hij tegen een meisje aanloopt.
Wat hem dan overkomt, kan je nog het best omschrijven als een rollercoaster van onvoorziene menselijke emoties en bizarre gebeurtenissen.

Dan weer maakt hij kennis met een stokoude oma en haar drie katten, die even later dood neervalt en hij niet uitgelegd krijgt aan de politie wat zijn relatie met de dame was. Om vervolgens midden in een hold-up terecht te komen, gered wordt door een van de overvallers, opgejaagd wordt door de politie en de Parijse daken beklimt en bewandelt.

Eens over de helft bevat je het vreemde gevoel dat auteur Olivier Pont (Over de grenzen van de tijd, Ontboezemingen) het scenario ter plekken verzon. Alles in dit one-shot schreeuwt namelijk vrijheid, van het verhaal tot de stijl en de personages toe. En ja, hoor. Op het einde van dit boek volgt de biecht van de auteur, waarin hij aankaart dat Losse eindjes het resultaat is van 'grondig improvisatiewerk'. Pont begin met niet meer dan enkele stripplaatjes en de tekst van een kinderliedje. That's it. Hij heeft er zich 'geweldig mee geamuseerd', schrijft hij. 'Geen verplichtingen, geen tijdsdruk. Ik heb mijn ei kunnen leggen'. 

Titel : Losse eindjes
Auteur : olivier Pont

Uitgever : Dargaud
ISBN : 9789085585732
Verschijningsdatum : mai 2019


...

Losse eindjes - cartonné - Olivier Pont, Livre tous les livres à la Fnac

Fnac : Losse eindjes, Olivier Pont". Livraison chez vous ou en magasin et - 5% sur tous les livres. Achetez neuf ou d'occasion.

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/