fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Strips

Renaissance 1: Ontheemd - Knappe nieuwe SF-reeks

Renaissance 1: Ontheemd
Het ontbrak de laatste jaren aan échte, stevige, originele SF-stripreeksen. Met het nieuwe drieluik Renaissance lijkt daar verandering in te komen. Daarin toont scenarist Fred Duval de aarde in 2084. Alle worst-case scenario's kwamen uit: Parijs ligt onder water, de Sahara is door de schroeiende hitte verworden tot onleefbaar gebied, een dodelijke griepepidemie slaat wild om zich heen en overal woeden burgeroorlogen.
Maar Duval toont meer dan het verhaal van een klassiek doemscenario. Hij situeert zijn scenario in Texas, waar een zekere Liz haar gezin wil terugvinden, maar op haar pad het buitenaardse wezen Swänn van de planeet Näkän tegen het groene lijf loopt.

Terwijl de meeste Hollywood-regisseurs al vrede zouden nemen met zo'n uitgangspositie, gaat deze scenarist een stapje verder door beider lot niet alleen aan elkaar te koppelen, maar hen ook dezelfde emoties en achtergronden mee te geven. En zo kom je middenin een knap verhaal terecht waar zowel buitenaardsen onze wereld willen redden, als dat we inzage krijgen in hun denkwijzen, culturen en gevoelsleven.
Die aanpak, geflankeerd door origineel tekenwerk (en semi-retro inkleuring) van Emem, maakt Renaissance tot een geloofwaardige, authentieke en meeslepende reeks. Dit eerste album is niet meer dan één lange inleiding, maar wel eentje die doet hunkeren naar de volgende twee delen.

Een album dat je alleen al voor de cover (alsook de volgende twee covers - ze staan op de achterflap) in huis wil halen. 

Titel : Renaissance 1: Ontheemd
Auteur : Fred Duval, Emem & Fred Blanchard
Uitgever : Dargaud
ISBN : 9789085585718
Verschijningsdatum : mei 2019


...

Ontheemd - paperback - EMEM, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 1, Ontheemd, EMEM". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.befnac.be/